FBC Partille F09/11 Blå

Referat: Dingle AIK F10/11 Vit - FBC Partille F09/11 Blå

Denna dagen kom Partille på besök till vår hemmaborg.
Vi sparng på Partille två gånger i höstas och det var ganska "stökiga" matcher med gruff och hårt spel samta att vi blev tagna på sängen av deras höga press.
Pratet inför matchen var att va på tårna från start, ligga högt i pressen och prata med varandra.

Matchen blåses i gång och ganska tidigt fångar Lindsay upp en pass från Partille och skickar i väg ett skott mot mål som letar sig in i Partilles mål, 1-0 på tavlan. Känslan hos oss tränare är att vi går lite på "halvfart", vi tillåter Partille att få rulla boll lite väl mycket och låter dem få några chanser på mål. Strax innan periodpausen får Partille till ett skott från kanten som Wilda får sträcka ut ordentligt för att få tag på, precis efter räddningen ljuder signalen för periodpaus.
I pausen pratar vi om att få upp pratet och energin, men att vi hittar varandra bra med passningarna.

Andra halvlek startar och spelet fortsätter lika som i första, vi rullar boll och har det mesta av spelet, men det är lite halvhjärtat och Partille får komma till några vassa avslut. En bit in i perioden så hittar Stina.Ö in med en pass till Amelia i slottet, Amelia snurrar runt och får bort sin försvarare och sätter den i mål, 2-0 på tavlan.
Senare i perioden snappar Stina.Ö upp en boll vid sargen bryter in i banan och sätter bollen bakom Partilles målvakt som är på väg åt andra hållet. 3-0 på tavlan och det står sig perioden ut.
I paus pratar vi återigen om att vi måste prata med varandra och att vi behöver få upp tempot på plan och peppet från bänk.

Tredje perioden startar och spelet fortgår som i de två första perioderna.
En bit in i perioden får vi vår första utvisning för dagen, Vilja 2min för slag. Vi ställer upp i vår box och håller Partille på utsidan. Stina. Ö är vaken vid ett frislag i vårt hörn och skickar iväg bollen till en springandes Stina.A som gör mål boxplay, 4-0 på tavlan. Senare i vårt boxplay har Partille bollen bakom vårt mål och vi är inte riktigt beredda på passen som kommer in vid sidan av målet och Wilda hinner inte riktigt med i förflyttningen, bollen går retligt in under Wildas arm, 4-1 på tavlan. Nu blir vi lite engsliga och Partille tillåts rullaboll och komma till avslut, som ett brev på påsten så gör Partille ett mål till, ett skott eller pass från kanten som tar på några spelare framför mål så bollen ändrar riktning och går in vid Wildas bortre stålpe, 4-2 på tavlan. Ganska snabbt efter Partilles mål kommer en boll från våra backar ut mot kanten som Febe styr in mot mitten där Stina.J kommer springandes och fångar upp passen och sätter den i mål, 5-2 på tavlan. Med cirka 1:50 kvar på matchen får Amelia en utvisning på 3min för upprepade slag. Vi håller en tight box och håller Partille på utsidan, Partille får till några skott utifrån som är lätta för Wilda att plocka. Slutsignalen ljuder och vi vinner matchen med 5-2.

Upplevelsen från bänken är att vi inte ger fullt 100% och att peppningen (för ovanlighetens skull) från bänk inte är på topp, men trots detta så vinner vi matchen med klara siffror. Nu tar vi nya tag inför morgondagens drabbning mot Kärra.

Febe får omnämnande på dagens match för flera brytningar på Partilles uppspel där hon var rätt placerad och en väldigt fin pass till Stina.J som gör mål.